FAQ

Noen spørsmål går igjen gang på gang, så her er svaret først som sist.

Nei, samme bolk vises flere ganger, og du velger selv hvilken visning du vil gå på - velg den som passer best for deg.

Husk også at det ikke er obligatorisk oppmøte, så du står fritt til å hoppe over bolker du kan; eller ta dem som ren egentrening hvis du tror du behersker stoffet ganske bra fra før.

Merk for øvrig at det heller ikke vil være noen som hindrer deg i å se samme bolk flere ganger.

IT er trolig det faget hvor spredningen i studentenes forkunnskaper er desidert størst. Noen har knapt tatt i en datamaskin før, mens andre kan "alt". For å imøtekomme dette, så tilbys det innholdsmessig identiske forelesninger i ulikt tempo.

I tillegg så gjør mangelen på store nok rom (les: datalab med nok maskiner) at vi er nødt for å kjøre timene flere ganger, ganske enkelt slik at alle skal få plass.

Prioriter. Husk at IT-timen alltid vises flere ganger.

Oppgavene, samt gjennomgangene i Powerpoint og Word.

Nei, det skal vi ikke.

Bøker er dyrt, og i et fag som IT vil en bok uansett være utdatert lenge før du får solgt den. Internett er et langt bedre sted for å lære seg pensum, og det er gratis.

Det er dessverre ofte flere studenter enn maskiner. Sitt flere sammen på én maskin, ta med deg en bærbar og ha på fanget, sitt i midtgangen og bare se på tavla.

Nei vel. Så la det være.

Konsentrer deg heller om det som skjer på tavla, og bruk evt. løsningsforslaget på din egen maskin.

Hvis du absolutt vil leke "monkey see, monkey do", og gjøre eksakt det samme som læreren, så bruk heller videosnuttene - youtube har pauseknapp... =)

Du må gjerne bruke et annet regneark enn Excel til egentrening, for de viktigste grunnprinsippene om regneark vil du uansett lære.

Dessverre så mangler nok OpenOffice (og andre alternative programmer) en del funksjonalitet, så det vil være noen oppgaver du ikke kan gjennomføre eksakt slik oppgaveteksten forklarer. Disse oppgavene må du i så fall løse på skolen.

Office for Mac har det meste av funksjonaliteten, og ikke minst skal syntaksen i formler være lik, hvilket gjør den til et godt alternativ - men det er forskjeller i bruk (hvor knapper og menyvalg ligger, hurtigtaster etc.), så husk at eksamen gjennomføres på Office for Windows.

Dersom du bruker noe annet enn Excel-versjonen vi bruker på skolen, så sørg for at du har brukt noen timer i samme verktøy som du skal bruke på eksamen, slik at du får overraskelsene før det virkelig gjelder.

Ja, det bør gå helt bra. Husk dog at datamaskinene ved eksamen trolig bare er utstyrt med norsk og engelsk.

Ja.

PS: Du må ha 20% riktig på IT-oppgaven for å bestå IT-delen.